Populära metallgrupper från Sverige

Med en befolkning på runt 10 miljoner människor är vi i Sverige trots det bortskämda över vår musik. Vi har producerat några av de främsta grupperna och artisterna i världen. Och trots att resten av världen alltid kommer att peka på Abba så vet vi sanna musikentusiaster att det helt enkelt är fel. Så låt oss istället fira det faktum att svensk hårdrock fortsätter att leverera år efter år och visar vägen för nya musikstilar i takt med att tiden går. I den här artikeln hyllar vi några av de grupperna som vi älskar.

Populära metallgrupper från Sverige

Candlemass & Meshuggah

Sedan 1984 har Candlemass fortsatt att levera musik. Leif Edling drog ihop ett gäng för som skrev hyllningslåtar till Black Sabbath långt innan musikstilen blåste upp och slog igenom på allvar på den internationella scenen. Deras första två album Epicus Doomiuc Metallicus och Nightfall räknas som två av de mest hyllade albumen i historien av metal-musik. Vad som alltid har gjort att Candlemass levererade år efter år är Leifs förmåga att skriva otroliga riffs gång på gång. Det är faktiskt svårt att föreställa sig att en person kan skriva så många ögonväckande låtar år efter år. Utöver det så fortsätter de att leverera musik som faller deras fans i smaken. En annan grupp som fortsätter att leverera år efter år är Meshuggah. Det är få som kan hävda att Meshuggah inte har haft en framträdande roll inom svensk hårdrock under de senaste 25 åren samtidigt som de har banat mark för nya framgångar inom genren som helhet. Den här intensiva kombinationen av rockhmusik har samlat fans från hela Europa – samtidigt som Meshuggahs avtryck har gjort mer än så. De har omfamnat ny teknologi och gått ifrån den regelbok som tidigare funnits från metal och på så sätt skapat ny musik som få kunde föreställa sig innan det producerades. Samtidigt har de bibehållit sin mystik och fortsatt leverera år efter år.

Candlemass & Meshuggah

Amon Amarath

Det tog ett par år. Men efter det var Amon Amarath väl kända i hela Europa. De tog den vikingainspirerade rock-musiken ett steg längre. Efter de lanserade det populära albumet Twilight Of The Thunder 2008 så vallfärdade entusiaster runt om i Europa efter deras musik. Och vi förstår dem. Kombinationen av traditionell rock i kombination med nytänkande är något som gör att de länge kommer att leva kvar som några av de mest framträdande rockgrupperna från Sverige. På tal om framträdande rockgrupper.

In Flames

In Flames är en av de bästa grupperna från Sverige. De grundades 1990 och blev snart en av de mer populära grupperna i Sverige framför allt efter deras släpp av Colony och Clayman. Du behöver bara lyssna på några av deras låtar för att förstå varför de har blivit så populära. Deras shower kommer ofta i kombination med pyroteknik och mycket mer. Vilket är en av de anledningarna att de ofta bokas in för att avsluta en festival med buller och brak. Så om du funderar på att åka till en show i år – åk och se In Flames, det är värt det!

Comments are closed.